7 Οκτ 2017

Αλληλεγγύη στο λαό της Καταλονίας. Συγκέντρωση Δευτέρα 9/10 18.00 πλ.Γεωργίου

Αλληλεγγύη στο λαό της Καταλονίας
Συγκέντρωση Δευτέρα 9/10 18.00 πλ.Γεωργίου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ
άγρια κατασταλτική επίθεση της αντιλαϊκής κυβέρνησης Ραχόι ενάντια στον λαό της Καταλονίας για να εμποδίσει το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου δείχνει την απολυταρχική, αντιλαϊκή, πολιτική που εφαρμόζει η ισπανική κυβέρνηση.
Μαζί με την κυβέρνηση Ραχόι και η Ευρωπαική Ένωση που δήλωσε πως το δημοψήφισμα είναι «παράνομο», κάνοντας πλάτες στην βία του ισπανικού κράτους, θεωρώντας τις δραματικές εξελίξεις  «εσωτερική υπόθεση» της Ισπανίας! Δεν θυμόμαστε να τήρησαν την ίδια στάση στο ελληνικό δημοψήφισμα. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις η επιδίωξη ήταν κοινή. Να πνιγεί η δημοκρατικά και μέσα από δημοψήφισμα εκφρασμένη λαϊκή θέληση. Η αστική δημοκρατία,  σε όλη της την υποκρισία και την παρακμή
Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του καταλανικού λαού να αποφασίσει  για το μέλλον του. Διαδηλώνουμε  την αγωνιστική μας αλληλεγγύη μας στην σημερινή παλλαϊκή απεργιακή μάχη στην Καταλωνία / απάντηση στην επίθεση Ραχόι με τις πλάτες της ΕΕ. Εκφράζουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης αριστεράς στην Καταλονία που στοχεύουν σε ένα κίνημα αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας που συνδέεται με τον διεθνιστικό αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τον καπιταλισμό, που θέλει να ενώσει τους λαούς γκρεμίζοντας τα δεσμά των εθνικών διαχωρισμών και της οικονομικής ανισότητας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/10 18.00 ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ