5 Μαΐ 2016


Όλοι στη 48ωρη Γενική Απεργία Παρασκευή-Σάββατο και στις συγκεντρώσεις της Κυριακής

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6/5, ΣΤΙΣ 10.30 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ



ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Σαν το κλέφτη και με μοναδικό κριτήριο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 9/5, ελπίζοντας ταυτόχρονα να μετριάσει τις λαϊκές αντιδράσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση το ασφαλιστικό τερατούργημα και τον νόμο φορομπηξίας των λαϊκών εισοδημάτων μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Με τα νομοσχέδια αυτά κλιμακώνεται ο πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους ενώ συνεχίζεται και βαθαίνει η αδιέξοδη και καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.



Τα πρωτοφανούς αγριότητας βαθιά ταξικά νομοσχέδια δείχνουν ότι η «διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» είναι παραμύθι, οδηγεί πάντα σε νέες επιθέσεις στο λαϊκό εισόδημα και στα εργατικά δικαιώματα. Το πιο επείγον ζήτημα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία είναι ο αγώνας για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν οι βάρβαροι αντιλαϊκοί νόμοι, η ρήξη με τους δανειστές με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης. Καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει "ευαίσθητο μνημόνιο". Το χρέος δεν θα το διαγράψουν μόνοι τους οι δανειστές όσα μέτρα και αν περάσει η κυβέρνηση. Θα το χρησιμοποιούν μόνιμα σαν ένα μηχανισμό συνεχούς επιβολής νέων μέτρων για να ξεζουμίζουν τον λαό και να ελέγχουν τα πάντα. Σ’ αυτή την πολιτική συμφωνεί όλο το μνημονιακό μπλοκ, με την παλιά του σύνθεση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη) και τις νέες συμμετοχές του (Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Την ίδια πολιτική στηρίζει και η φασιστική – ρατσιστική Χρυσή Αυγή. Μόνος αντίπαλος είναι ο λαός. Μόνο εμείς μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος. Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις και απαντήσεις για άλλη πολιτική μέσα στην ΕΕ, όπως έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο με την ρήξη / αποδέσμευση μπορεί να καταργηθούν τα μνημόνια!



Αυτή την μάχη πρέπει να δώσουν όλες οι δυνάμεις. Οι δυνάμεις της αριστεράς και το μαχόμενο εργατικό κίνημα πρέπει να μπουν αποφασιστικά μπροστά από τώρα και διαρκώς και μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων στην μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής Εγκαταλείποντας επιτέλους αποτυχημένες λογικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του στυλ "απεργούμε όταν ψηφίζεται ένας νόμος", που οδήγησαν στο "φρενάρισμα" των αγώνων μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη και άφησαν τα περιθώρια στην κυβέρνηση για αιφνιδιασμούς και ελιγμούς – χειρισμούς της λαϊκής οργής.



ΌΛΟΙ στην 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή-Σάββατο 6-7 Μαΐου και τις «πρωτομαγιάτικες» απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής 8 Μαΐου και συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό το τριήμερο να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και πόλη, για να απεργήσουμε μαζικά, να διαδηλώσουμε για να μην τολμήσουν να ψηφίσουν τους νόμους λαιμητόμο για την ασφάλιση και τη φορολογία. Για αποφασιστικό αγώνα για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια και αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πάλη! Γιατί πάνω απ’ όλα είναι τα δικαιώματά μας.



Η μάχη κατά του νέου μνημονίου τώρα αρχίζει! Γελιέται η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι με κόλπα και αιφνιδιασμούς θα κερδίσει την μάχη. Με την ψήφιση των νομοσχεδίων δεν ολοκληρώνεται η «αξιολόγηση». Θα έρθουν και άλλα μέτρα και ο μόνιμος κόφτης -το αυτόματο μνημόνιο διαρκείας- για να εξασφαλιστούν τα αιματηρά πλεονάσματα του 3.5% που συμφώνησαν το καλοκαίρι!



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!