21 Ιαν 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! «Να πάμε αλλιώς» γιατί «δεν πάει άλλο»

Πιστή στο έργο της και στην υλοποίηση των στοχεύσεων του κεφαλαίου εν μέσω της κρίσης του η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να φέρει το νέο ασφαλιστικό-έκτρωμα επιχειρώντας να διαλύσει εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα που κερδίθηκαν με αίμα, βαθαίνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζομένους. Η Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ δίνει στην μάχη του ασφαλιστικού –και σωστά!- στρατηγική σημασία και όχι μόνο λογιστική, καθώς τη συνδέει με την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση στο επίπεδο εργασία – ασφάλιση, παραγωγής – αναπαραγωγής. Επιδιώκει συνολική ταπείνωση της εργασίας και υπερεκμετάλλευση σε όλα τα επίπεδα, σε συνδυασμό με το παραπέρα άνοιγμα πεδίων κερδοφορίας στην ιδιωτική ασφάλιση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υιοθετεί ήδη τα αντιδραστικά επιχειρήματα (π.χ. «δεν βγαίνουν τα Ταμεία», πώς να βγουν μετά από τόση πολύχρονη λεηλασία;), με επιπλέον αριστερό πασπάλισμα («πληρώνουν τα ρετιρέ», «εξασφαλίζουμε δίκαιη κατανομή βαρών», κάτι σαν δικαιοσύνη στην κόλαση). Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα γνωστά βαριά όπλα του συστήματος, όπως «δεν θα περάσουμε την αξιολόγηση και δεν θα έχουμε ρευστό» και βεβαίως το Grexit… Δίπλα σε αυτά και το να μην πέσει η «αριστερή κυβέρνηση», ειδικά τώρα που ανασταίνουν έναν παρωχημένο δικομματισμό με τη ΝΔ. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό πλέον θράσος και ξετσιπωσιά διοργανώνει εκδήλωση στην Πάτρα με θέμα το νέο σχέδιο για το «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας και το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» στην οποία θα είναι ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος!


Το εργατικό και το ευρύτερα λαϊκό κίνημα δεν θα μείνουν άπραγα. Με τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες τους βγουν στο προσκήνιο. Ξιλώνοντας το νέο ασφαλίστικό και προτάσσοντας τις σύγχρονες εργατικές ανάγκες. Ανατρέποντας παλιά και νέα μνημόνια, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Σε ρήξη με λογικές διαχείρισης και μη χείρον βέλτιστο, συνολικά βλέποντας την ανατροπή της επίθεσης και την χάραξη ενός άλλου δρόμου και το κόσμο της εργασίας και συνολικά την κοινωνία. Είναι αγώνας για να πληρώσει το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία για την ληστεία των Ταμείων, την εισφοροδιαφυγή, τις εισφοροαπαλλαγές και τους πετσοκομμένους μισθούς.

Όλοι στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στις 6:00 μ.μ. μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.