10 Ιουν 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



Η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του ταμία του συλλόγου υπαλλήλων Δήμου Πατρέων Δημήτρη Γεωργαντόπουλου έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της καταστολής κάθε εργατικού αγώνα και να προστεθεί στην  «προληπτική» επιστράτευση των καθηγητών και το όργιο εργοδοτικής και κυβερνητικής τρομοκρατίας απέναντι σε κάθε φωνή αντίστασης.
Αυτή η μεθοδευμένη και παντελώς αστήρικτη πειθαρχική δίωξη αναδεικνύει τον αυταρχισμό, την καταστολή και τις χουντικής εμπνεύσεως πρακτικές (βλέπε νέο πειθαρχικό δίκαιο για το δημόσιο του Μανιτάκη) ως το βασικό όπλο της κυβέρνησης όχι για την «πάταξη της διαφθοράς» αλλά για την ποινικοποίηση κάθε μορφής αντίστασης στο δημόσιο. Γιατί η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται κυβέρνηση και τα σύμμαχά της ΜΜΕ έρχεται να πατήσει πάνω σε διαλυμένους μισθούς, μια θάλασσα ανεργίας, ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων, και για να εμπεδωθεί προϋποθέτει το τσάκισμα κάθε λαϊκού αγώνα.
Από κοντά και η δημοτική αρχή πιστή στον αντιλαϊκό της ρόλο έρχεται να ενορχηστρώσει αυτή την επίθεση και να επιβεβαιώσει πως είναι απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και αρωγός της κυβερνητικής πολιτικής. Με αυτή την απόφαση, κυβέρνηση και Δημοτική  Αρχή προσπαθούν να επιβάλλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας  και σιωπής  με μοναδικό στόχο  να κάμψουν κάθε αντίσταση στα χειρότερα που έρχονται: καταργήσεις Νομικών Προσώπων και Οργανισμών (ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί, Πολιτισμός), απολύσεις, ξεπούλημα  καθαριότητας και νερού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αποφασιστικά αυτή την πειθαρχική δίωξη και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζόμενων στον Δήμο. Με την ενεργή συμπαράσταση του λαϊκού κινήματος της Πάτρας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταγγείλουμε και να αποτρέψουμε αυτήν και κάθε πειθαρχική δίωξη, κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της φίμωσης κάθε φωνής αντίδρασης. Μόνο ένα μαχητικό ανεξάρτητο και ταξικό κίνημα εργαζομένων, μακριά από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, και σε συντονισμό με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο μπορεί να ανακόψει την επίθεση εργοδοτών-κεφαλαίου. Να πάρει ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου την υπόθεση στα χέρια του, χωρίς αναμονή, και ανάθεση. Να γίνει η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων κίνημα πολιτικό, ταξικό και επικίνδυνο κόντρα στα σχέδια της δημοτικής αρχής αλλά και της χούντας κυβέρνησης - Ε.Ε.- ΔΝΤ.