11 Απρ 2013

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας συμμετέχει στο συλλαλητήριο για τα κοινωνικά αγαθά την Παρασκευή 12/4 στις 19:00 στην Πλατεία Γεωργίου


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών κατοίκων, σωματείων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, για κήρυξη του Απρίλη σαν μήνα προειδοποιητικής λαϊκής στάσης πληρωμών απέναντι σε Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ.
Η τρικομματική κυβέρνηση σε συνεργασία με ΕΕ, ΔΝΤ μαζί με την επίθεση στην εργασία, τη συμπίεση μισθών και συντάξεων, τη ανεργία που καλπάζει, συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση μια ανελέητη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα (φοροληστεία, χαράτσια ΔΕΗ κ.α) και μετατρέπει σε εμπόρευμα για λίγους κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία και αύριο το νερό, την ίδια ώρα που οι τράπεζες αυξάνουν τις τοκογλυφικές απαιτήσεις τους απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Μάλιστα, σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της τρόικας, αποφασίζει την παράταση και για το 2013 του άθλιου χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Η κατάσταση αυτή οδηγεί μεγάλα τμήματα του λαού να δίνουν κυριολεκτικά τη μάχη της επιβίωσης.
Τώρα η λαϊκή αγανάκτηση και οργή πρέπει να γίνει μαζική συλλογική οργανωμένη δύναμη ανατροπής. Ήρθε η ώρα να ακουστεί μαζικά και μαχητικά «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!» Η στάση πληρωμών τον Απρίλη πρέπει να είναι μια πρώτη οργανωμένη λαϊκή απάντηση στην φοροεπιδρομή που να βαδίσει μαζί με την πάλη του εργατικού κινήματος, της εκπαίδευσης, των κατοίκων της Χαλκιδικής.
Για την παύση πληρωμών στους τοκογλύφους, τράπεζες και κράτη και τη διαγραφή του χρέους, για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και των ΔΕΚΟ, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και των μνημονίων κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ.
Καλούμε εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις, τα μαζικό λαϊκό κίνημα να δώσουν μάχη ώστε η λαϊκή στάση πληρωμών, να πάρει όσο το δυνατό πιο μαζικά χαρακτηριστικά.