13 Μαρ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Καταγγέλουμε την χυδαία και δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους Ιωαννίνων και Πάτρας, στην μαζική τους παράσταση εν όψει της Συνόδου των Πρυτάνεων στα Γιάννενα. Την ώρα που διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου επιστράτευσε μια πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που βρέθηκαν εκεί να διαδηλώσουν για δημόσια παιδεία και ισχυρά πτυχία. 

Η επίθεση των ΜΑΤ οδήγησε στο να διακομιστούν στο νοσοκομείο φοιτητές και φοιτήτριες με σπασμένα χέρια και ανοιγμένα κεφάλια ύστερα από χυδαία χτυπήματα των δυνάμεων της καταστολής. Η αγριότητα και βαναυσότητα της επίθεσης αυτής μπορεί μόνο να συγκριθεί από το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση που οδηγεί αυτή η πολιτική στο λαό και την νεολαία. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν και σε ‘’συλλήψεις’’ διαδηλωτών ενώ κυνήγησαν τους φοιτητικούς συλλόγους για αρκετή ώρα, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν την νεολαία που βγαίνει στους δρόμους και διεκδικεί το μέλλον της. 

Η σύγχρονη χούντα δεν θα περάσει!
Δεν μας σταματούν – δεν μας τρομοκρατούν!
Όλοι στους δρόμους του αγώνα μέχρι την ανατροπή τους!
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!