28 Νοε 2010

Δικαίωση του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών!

Πάλη για Δημόσια Δωρεάν Έγκαιρο - Υψηλής Ποιότητας Σύστημα Υγείας

Αυτή την εβδομάδα, στην Πάτρα και Πανελλαδικά πραγματοποιείται μια πολύ σημαντική κινητοποίηση από τους νοσοκομειακούς γιατρούς Στόχος της κινητοποίησης είναι η πάλη – υπεράσπιση ενός δημόσιου, δωρεάν και υψηλής ποιότητας συστήματος υγείας καθώς και η δίκαια πάλη για τα εργασιακά δικαιώματα του ιατρικού προσωπικού. Οι νοσοκομεικοί γιατροί θέλοντας να δείξουν την αξία που δίνουν στη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους άνοιξαν τις εξετάσεις δωρεάν για όλο τον κόσμο: με τον δικό τους αγώνα κάθε ένας που πήγαινε στο νοσοκομείο για εξέταση δεν πλήρωνε το παραμικρό αλλά αντίθετα εξεταζόταν εντελώς δωρεάν. Η συμβολική σημασία αυτής της κίνησης είναι καθοριστική και χτυπά την προσπάθεια απαξίωσης και σπήλωσης του κοινωνικά κρίσιμου ρόλου που παίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, την προσπάθεια ταύτισης όλων των σκληρά εργαζόμενων – και με πολλαπλές συνεχόμενες εφημερίες – με εκείνη την τραγική μερίδια που επιβάλει-εκβιάζει για πανάκριβα φακελάκια.

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα που σήμερα δίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Έναν αγώνα πάνω από όλα κοινωνικό. Έναν αγώνα καθοριστικό για τον ίδιο το λαό, για την πόλη της Πάτρας που ασφυκτιά μέσα στην έλλεηψη ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα υγείας, που βιώνει τα ιδιαίτερα προβλήματα με τον άγιο Ανδρέα, την υπερφόρτωση του ΠΠΓΝΠ. Πάμε ενάντια στην νέα επίθεση στη δημόσια υγεία μέσα από την μεγάλη μείωση της χρηματοδότησης όπως προβλέπεται στον νέο προϋπολογισμό. Ήταν η υγεία και η παιδεία που δεν θα χτυπούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, η χούντα Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ αλλά τελικά και τα δύο χτυπιούνται με προτωφανή βαρβαρότητα!

Απέναντι στη σημερινή κατάσταση απαξίωσης χρειάζεται ένα σύστημα υγείας με προσανατολισμό την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την αποτελεσματική  θεραπεία και την ειδική αντιμετώπιση όλων των κοινωνικών μορφών που εντείνουν την νοσηρότητα. Παλεύουμε για ένα σύστημα περίθαλψης που θα στηρίζεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, την άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, την αναβάθμιση της θέσης όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Στηρίζουμε τους αγώνες των γιατρών αλλά και κάθε εργαζόμενου στα νοσοκομεία, στηρίζουμε τον συντονισμό τους στην κατευθυνση συγκρότησης ενός ισχυρού μετώπου που θα παλέψει νικηφόρα για την ίδια την δημόσια υγεία και όσους εργάζονται για αυτήν.
 
Δημόσιο Δωρεάν Έγκαιρο Σύστημα Υγείας για όλους 
Ανατροπή του Μνημονίου και των μέτρων – ανατροπή του νέου προϋπολογισμού φτώχειας και κοινωνικής υποβάθμισης 
Έξω η πολιτική και οικονομική κατοχή Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ