6 Φεβ 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο πρωτοβουλίας για την οργάνωση της απεργίας στις 10/2 και την πραγματοποίηση διαδήλωσης.

Oι πρώτες εκατό ημέρες της νέας διακυβέρνησης  ήταν αρκετές για να δείξουν όχι κυρίως την γρήγορη συντηρητική αλλαγή πορείας από τις ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά τα βαθύτερα σχέδια προώθησης μιας πολιτικής που για τους εργαζόμενους δεν αφήνει τίποτα όρθιο στην αποδοχή της συντηρητικής πολιτικής της   της Ε.Ε και του ΣΕΒ.  Σε ένα πρωτοφανή συντονισμό κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ν.Δ., με την επικουρία των ΜΜΕ προχωρούν στην  δημοσιονομική τρομοκράτηση των εργαζομένων, με απώτερο σκοπό την επιβολή αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων  και  ξεπέρασμα της κρίσης μέσα από τις ίδιες πολιτικές που οδήγησαν σε αυτή:
Μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, επιβολή νέων φόρων, πάρα πέρα αποδιάρθρωση του χρόνου εργασίας, της μόνιμης, σταθερής και ασφαλιστικά καλυμμένης εργασίας.


Στο στόχαστρο αυτό το διάστημα έχουν μπει το ασφαλιστικό σύστημα, οι εργασιακές σχέσεις, το εισόδημα των εργαζόμενων.


Ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική ανατροπή πολύχρονων κατακτήσεων, όπως η κοινωνική ασφάλιση, η σταθερή και ασφαλισμένη εργασία, το 8ωρο, το εισόδημα είναι άμεσα ορατός.


Η κυβερνώντες έχουν ήδη εκδηλώσει τις διαθέσεις της.


Μπροστά σ' αυτή τη ζοφερή κατάσταση η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ) όχι μόνο  αδυνατεί να οργανώσει και να εμπνεύσει την αντίσταση των εργαζόμενων,  όχι μόνο δεν δίνει αγωνιστική διέξοδο στις αγωνίες, στις ανησυχίες και στις προσδοκίες των εργαζόμενων αλλά διασπά με την στάση της το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων με την απόφαση της για πιθανή απεργία μετά( !) τις 10 Φλεβάρη που έχουν κηρύξει   εργατικές ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.


Με την στάση  αυτή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ διευκολύνει το πέρασμα των κυβερνητικών επιλογών και διευκολύνει την πολιτική τσακίσματος του συνδικαλιστικού κινήματος.


Αν τώρα, μέσα σε αυτό το φόντο, δεν υπάρξει ενωτικός αγωνιστικός συντονισμός των σωματείων, των ομοσπονδιών, των επιτροπών αγώνα, των αγωνιζόμενων εργαζομένων, με άμεση προβολή και διεκδίκηση των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ανεμπόδιστα όλα τα φανερά και κρυφά αλλεπάλληλα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων.


Ήλθε επί τέλους η ώρα να πούμε ένα βροντερό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ σε όλους εκείνους που θέλουν να μας φορτώσουν και πάλι τις συνέπειες των πολιτικών τους. 


Η ανάγκη αυτή μας οδήγησε στην ανάληψη της πρωτοβουλίας για κάλεσμα αγωνιστών  που επιδιώκουν όχι γενικά  μια αγωνιστική διέξοδο απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, αλλά  


ένα συντονισμό ενεργειών και δράσεων από σωματεία και επιτροπές αγώνα, ξεπερνώντας τα περιοριστικά όρια που υψώνει η πολιτική του ΠΑΜΕ, ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους  για μια προγραμματισμένη εργατική αντεπίθεση που να αμφισβητεί την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και του συμφώνου σταθερότητας, θα βάλει τις ανάγκες μας πάνω από τους νόμους της αγοράς για:
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων (πλην δώρων, οικογενειακών και θέσης) στο βασικό, ώστε να ζούμε από ένα μισθό. Να πληρώσουν την κρίση οι έχοντες και κατέχοντες και κερδοσκόποι.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, στήριξη του αναδιανεμητικού συστήματος.
  • Ακύρωση των Ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων
  • Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.
  • Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, διάλυση των μηχανισμών καταστολής και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας
 Στόχος είναι στη  βάση αυτών των αιτημάτων να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ¨από τα κάτω¨ ενός αυθεντικού κινήματος ικανού να διαχειρίζεται ένα συλλογικό, αποφασιστικό και παρατεταμένο αγώνα ουσίας, βάθους και προοπτικής.


Σ΄ αυτή τη λογική οφείλουμε να ουσιαστικοποιήσουμε  τη συγκυρία που διαμορφώνεται με τη κήρυξη από  ομοσπονδίες και ΑΔΕΔΥ της απεργίας στις 10 Φλεβάρη ώστε με την  αυτοτελή μας  παρουσία με  εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, ανακοινώσεις, περιοδείες κ.α).να υπηρετήσουμε το εργατικό κίνημα στο σήμερα και στην προοπτική του!


 Με μια τέτοια  στάση θεωρούμε πως  μπορεί να εκδηλωθούν οι πραγματικές διαθέσεις όλων μας αφού ο αγώνας στα αιτήματα και στη διαχείριση του δεν θα εκχωρείται σε τρίτους αλλά  θα είναι δικός μας με ευρύτερη συνδικαλιστική αλλά και πολιτική σημασία!


Καλούμε
[Το κάλεσμα θα συμπληρωθεί με βάση τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στον ανοιχτό συντονισμό της Κυριακής 7/2/2010, ώρα 18:30 στο ΕΚΠ]


Λίστα Υπογραφών μέχρι 5/2/2010:


Αναγνωστάκης Αλέκος, Συνταξιούχος Καθηγητής


Αρβανίτης Γιάννης, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας


Βάρδας Αλέκος, Λογιστής


Γκέκας Χρήστος, Υπάλληλος ΕΛΓΑ


Δημακόπουλος Πέτρος, Υπάλληλος Τεχνικής Εταιρίας


Κανελλής Δημήτρης, Μηχανικός, Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών


Κατσιγιάννη Ευδοκία, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, μέλος ΕΛΜΕ


Κοκκινάκη Αναστασία, Υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας


Λιάγκου Βασιλική, Μηχανικός Η/Υ, εργαζόμενη στο Ι.Τ.Υ., ωρομίσθια εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Μεσολλογίου. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ ΤΔΕ.

Μπελιάς Δημήτρης,
Εργαζόμενος στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ


Μπούρδαλας Παναγιώτης, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας


Παπαδήμας Βησαρίων, Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας


Πελεκούδας Γιώργος, Υπάλληλος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας


Ποδιάς Κώστας, Εργαζόμενος σε Καταστήματα Υπηρεσιών Διαδικτύου


Τζουραμάνης Θανάσης, Εργαζόμενος στο Δήμο Πατρέων


Χαμηλάκη Κατερίνα, Αρχαιολόγος, Υπάλληλος Υπουργείου Πολιτισμού