5 Δεκ 2009

Ενημέρωση απο τη συνέλευση εργαζομένων του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας

# Χτες Παρασκευή 4/12 έγινε μια πρώτη συνάντηση εργαζομένων - μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με στόχο να συζητηθεί και να χαραχθεί μια μάχιμη κατεύθυνση για την παρέμβαση του μορφώματος στα εργασιακά.
# Στη συζήτηση μπήκε η βασική κατεύθυνση για τη συγκρότηση μάχιμων, ριζοσπαστικών και γειωμένων σχημάτων παρέμβασης στους εργασιακούς χώρους, σχημάτων με ριζοσπαστικά αιτήματα και πρακτικές στα γενικά πρότυπα των Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων - Κινήσεων. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενωτικών σχημάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς, ώστε να ισχυροποιηθεί το μέτωπο ενάντια στις αντεργατικές αλλαγές, να παλευτούν πραγματικά τα συμφέροντα του εργαζόμενου κόσμου.
# Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε κάθε σύντροφο και συναγωνιστή που επιθυμεί να συμπορευτεί σε αυτή την κατεύθυνση, σε αντίθεση με τις λογικές συνδιαχείρισης και κομματικοποίησης του κινήματος. Διαχωριζόμαστε από όσους διασπούν το κίνημα και αρνούνται έναν κοινό βηματισμό διότι πιστεύουμε στη λογική της κοινής δράσης στη βάση των αντικειμενικών συμφερόντων των εργαζομένων. Διαχωριζόμαστε με όσους υποτάσσονται και υπαναχωρούν από τις αναγκαίες διεκδικήσεις, με όσους συνδιαχειρίζονται διότι ιδίως σε αυτή τη συγκυρία απαιτείται ανυποχώρητος αγώνας για να αποτραπεί το νέο κύμα επίθεσης, να κατακτηθούν καλύτερες θέσεις μάχης.
# Πρώτος κόμβος αναμέτρησης είναι η 17η Δεκέμβρη και η προσπάθεια να μπει απεργία και να ενισχυθεί η μαζικότητα της κινητοποίησης.