13 Νοε 2009

Eκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Πολυτεχνείο

Σε μια  περίοδο που οικονομική κρίση  χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να περάσουν ακόμα περισσότερες αναδιαρθρώσεις σε βάρος των εργαζομένων και  της νεολαίας, το Πολυτεχνείο αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του λαϊκού κινήματος και της αντίστασης. Αποτελεί οδηγό ότι οι αγώνες μπορούν να κερδίζουν όσο κι αν θέλουν να μας βάλουν στο «γύψο» των ευρωμονόδρομων, της λιτότητας και των απολύσεων.

Αποδεικνύει ότι η αριστερά αν θέλει να είναι  νικηφόρα, πρέπει να είναι αποφασιστική, μαχητική και γειωμένη. Είναι ανάγκη όμως να είναι μια δύναμη χρήσιμη για του κόσμου και να αγωνίζεται σε κατεύθυνση ανατροπής γιατί το υπάρχον σύστημα αποδεικνύει ότι σε καμιά περίπτωση, παρά τις προσπάθειες για εξωραϊσμό της κατάστασης, δεν ικανοποιεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας. Αντιθέτως οδηγεί στην κρίση, προτείνει σαν λύση την ανασφάλιστη εργασία για να διατηρηθεί η κερδοφορία και στοχεύει στην διάλυση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευση και της υγείας. Το αίτημα του Νοέμβρη του ’73 για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία παραμένει επίκαιρο.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούμε όλους τους αγωνιστές και τις συνιστώσες της αριστεράς, κοινωνικής και πολιτικής στην εκδήλωση με θέμα: «Η επικαιροποίηση του Νοέμβρη στο φόντο της οικονομικής χρήσης. Η απάντηση της ριζοσπαστικής - αντικαπιταλιστικής αριστεράς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Νοέμβρη στις 18.00 στο Παράρτημα.

Συμμετέχουμε  στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου που διοργανώνουν οι φοιτητικοί & σπουδαστικοί σύλλογοι.

Συμμετέχουμε  στην πορεία την Τρίτη 17 Νοέμβρη  στις 18.00 που ξεκινά από το Παράρτημα, περνά από το πρώην Βρετανικό προξενείο και το μνημείο του δολοφονημένου αγωνιστή Ν. Τεμπονέρα και καταλήγει ξανά στο Παράρτημα.