27 Μαΐ 2009

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΗ 6 Μ.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες με την κλιμάκωση των επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες μόνο «μεμονωμένα περιστατικά» δεν είναι. Όταν ένας αστυνομικός σκίζει το Κοράνι Ιρακινού πρόσφυγα, όταν γίνεται εμπρηστική επίθεση σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων με κίνδυνο άνθρωπος να καεί ζωντανός, όταν στον Άγιο Παντελεήμονα φασιστικές συμμορίες που αυτοαποκαλούνται «επιτροπές κατοίκων» τρομοκρατούν μετανάστες και αντιφασίστες, όταν η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέες «σκούπες» και μάζεμα των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο, τότε έχουμε να κάνουμε με μια συνολική μεθόδευση, που περιλαμβάνει τόσο τους εμφανείς κρατικούς μηχανισμούς όσο όμως και τις ακροδεξιές παρακρατικές συμμορίες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την ανοιχτή στήριξη του ΛΑΟΣ αλλά και την ένοχη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει και στην Ελλάδα τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ. Αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως αναλώσιμο υλικό, προσπαθεί να τους φορτώσει τα βάρη της κρίσης για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα και να καλλιεργήσει φυλετικές και θρησκευτικές διαιρέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους. Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ λένε ψέματα όταν μιλούν για «πρόβλημα λαθρομετανάστευσης». Το πραγματικά προβλήματα είναι αλλού. Είναι ότι χιλιάδες μετανάστες διατηρούνται σε καθεστώς ημιπαρανομίας για να εργάζονται με άθλιες συνθήκες. Ότι από το 2004 δεν έχει γίνει καμιά διαδικασία νομιμοποίησής τους. Ότι αρνούνται την πολιτογράφηση των παιδιών των μεταναστών. Ότι κάθε συναλλαγή με τις δημόσιες υπηρεσίες σημαίνει τεράστια ταλαιπωρία. Ότι υφίστανται άγρια εκμετάλλευση και τη βία των εργοδοτών. Ότι δεν έχουν νόμιμους χώρους άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων τους. Ότι αντιμετωπίζονται ως «τρομοκράτες» όπως φάνηκε με τις απαγωγές των Πακιστανών από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Ότι η αστυνομία τους εξευτελίζει. Και τώρα θέλουν να επιβάλλουν και την τυπική κατάργηση του πολιτικού ασύλου, τις μαζικές απελάσεις και τις περιβόητες «ποσοστώσεις», για να στείλουν τους πρόσφυγες πίσω στις χώρες από όπου έφυγαν κυνηγημένοι. Και βέβαια κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΜΜΕ «ξεχνούν» να μιλήσουν για τις ευθύνες που έχουν οι Δυτικές κυβερνήσεις. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, η κατοχή του Ιράκ, η διάλυση των οικονομιών πολλών χωρών από τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκεί βρίσκεται η αιτία των μαζικών κυμάτων προσφύγων.


Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι αγρότες δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους μετανάστες. Οι μετανάστες είναι οι συνάδελφοι και οι γείτονές τους. Είναι αυτοί που υφίστανται την εκμετάλλευση και έχουν κοινό εχθρό το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Η ανεργία, η ελαστική εργασία η υπερεκμετάλλευση χτυπά εξίσου Έλληνες και μετανάστες. Η πολιτική που σήμερα «κάνει σκούπες» ενάντια στους μετανάστες είναι η ίδια που κάνει μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιεί την Παιδεία και την Υγεία. Η βία των αστυνομικών και των παρακρατικών ενάντια στους μετανάστες είναι η ίδια που στράφηκε ενάντια στους απεργούς και τους εξεγερμένους νέους. Τα πραγματικά προβλήματα είναι κοινά. Είναι η πολιτική που χαρίζει 28 δισ. στις τράπεζες και εξαθλίωση στους μισθωτούς, που προσφέρει φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και απολύσεις στους εργαζομένους, που κάνει υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά αφήνει τις γειτονιές να μαραζώνουν από την έλλειψη πρασίνου και υποδομών. Γι’ αυτό το λόγο, ένας μόνο δρόμος υπάρχει: ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών για να μην πληρώσουν την κρίση των καπιταλιστών, η πάλη για να ανατραπούν όλες οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές, η κοινή δράση για να τσακιστούν οι φασιστικές συμμορίες και να ξεριζωθεί ο ρατσισμός.

  • Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο τραμπούκος αστυνομικός που πρόσβαλε τα θρησκευτικά αισθήματα των
  • μουσουλμάνων
  • Να ζητήσει συγγνώμη η κυβέρνηση από τις μουσουλμανικές κοινότητες
  • Να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές επιθέσεις και οι επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ
  • Να κατοχυρωθούν πλήρη πολιτικά, κοινωνικά και θρησκευτικά δικαιώματα για όλους τους μετανάστες
  • Να δοθεί άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιμεταναστευτικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • Να καταργηθεί το αντιμεταναστευτικό σύμφωνο της ΕΕ